Gå til Karting hos BGK (Børnenes Gokart Klub)

BGK vil hermed byde dig velkommen til vores klub. Karting (eller gokart) er en sport, som kan dyrkes på forskellige niveauer. Hos BGK kan man dyrke karting både indendørs og udendørs.

Hvornår kan du starte?

Du må begynde at køre gokart den dag du fylder 6 år og er mindst 120 cm høj. 

Vælg din klasse og omgivelser

Hos BGK kan du vælge mellem indendørs og udendørs Karting.

Indendørs

Indendørs kører du i udlejningskarts (børnekarts og voksenkarts) og kører enten som Puslinge kører (børnekarts) eller som Junior kører (voksenkarts).

Puslinge kører: Fyldt 6 år og minimum 120 cm høj

Junior kører: Fyldt 10 år (*) og minimum 150 cm høj

(*) Når et medlem er min. 150 cm høj og endnu ikke er fyldt 10 år, men ønsker at rykke op til junior-rækken, så har man mulighed for at ansøge om dispensation ved at sende en skriftlig ansøgning til bestyrelsen. Ansøgningen vil blive behandlet af BGK-træneren og GoKarting-banelederen, og afgørelsen herfra er endelig.

Når et medlem er fyldt 12 år og formentligt er over 150 cm høj, skal medlemmet rykke op til junior-rækken, og må derfor uanset grund ikke længere køre hos Puslingene efter endt sæson.

Vælger man midt i en Grand Prix sæson at skifte til junior kan man ikke længere kører med i puslinge grand prix, da man skal kører grand prix i den gruppe, man går til træning.

De point man måtte have optjent i puslinge grand prix stillingen kan ikke overføres til junior grand prix stillingen.

Udendørs

Her skal du købe en godkendt gokart (ny eller brugt), der passer til din alder. Der er mange forskellige klasser til et hvert ønske. Vi kan give dig et godt råd, inden du skal ud og købe dig en kart. 

Personligt udstyr

Når du kører hos BGK skal du, under træning og i løb, være iført følgende udrustning: 
  • Styrthjelm af godkendt ”full face” type
  • Køredragt i ét stykke
  • Handsker, uden perforeringer og huller, der dækker hånden fuldstændig
  • Kørestøvler, der skal dække anklerne
  • Splintfri øjenbeskyttelse (visir eller turbovisir). Visir eller turbovisir skal uafhængigt af vejret og lysforhold give et maksimalt udsyn, samt give øjnene fuld beskyttelse
  • Nakkekrave (indendørs) og ribbensbeskytter

Lån af udstyr

Ved kørsel indendørs i Racehall kan kørerne låne styrthjelm og køredragt. Nakkekrave og ribbensbeskytter kan også lånes den første måneds tid og det anbefales at man anskaffer egen nakkekrave og ribbensbeskytter som noget af det første.

Medlemskab og licens

BGK er en DASU klub. Via medlemskabet hos BGK gives der også medlemskab hos DASU og grundlicens, hvilket giver dig ret til at træne og deltage i træningsløb og lukket klubløb.

Træning

Indendørs

Træningen foregår om søndagen mellem kl. 07.30 - kl. 13.30 hos Racehall, Bondehøjvej 20, 2630 Taastrup. Træningen er opdelt i hold á op til 12 kørere for puslinge og op til 34 kørere for juniorer, 30 min. træning pr. hold. Du kan læse mere om gokarttræning i BGK her.

Udendørs

Træningen foregår mandag og onsdag (kl. 15.00 - kl. 20.00), tirsdag og torsdag (kl. 15.00 - kl. 18.00) hos Københavns Gokart bane (KGB), Kraftværksvej 10, 2300 København S. Her træner man selv eller sammen med sin egen træner (f.eks. far eller mor eller sin egen mekaniker).
 
Vigtigt: Man skal have en bestille en DASU træningslicens i klubben for at træne udendørs. Ønsker man at deltage i løb udendørs skal man bestå en baneprøve for at kunne indløse sin træningslicens til en kartinglicens. Kontakt klubben for at gøre dette. Skifter man sin licens til en anden stamklub, kan man ikke køre med i BKGs indendørs og udendørs mesterskab.

Træningsafgift

Indendørs

Man betaler et fast beløb 945 DKK pr. måned til Racehall, som dækker træning alle søndage i den pågældende måned, samt Grand Prix i den første søndag i måneden. En prøvetur, 30 min. 350 DKK. Se mere under Banen/priser

Udendørs

Man betaler et årligt banemedlemskab til KGB (Københavns Gokart bane) som er 1.708 DKK for kalenderåret (2023) og 150-175 DKK for en engangstræning.
 
På andre baner, f.eks. op til et løb, har man mulighed for at træne på den pågældende bane mod betaling af et mindre gebyr pr. dag fra 200-350 DKK.

Løb

  • Indendørs - Der afholdes Grand Prix den sidste søndag hver måned 10 gange om året. Følg kalenderen i Holdsport eller opslag på Facebook for datoer.

  • Udendørs - Der er mulighed for at deltage i træningsløb, åbent løb, Sjællands Mesterskaber (SM) samt DASU mesterskaber på forskellige baner i Danmark.

Ulykkesforsikring

Det er vigtigt, at man er dækket ind via sin egen forsikring, da banerne/klubberne ikke dækker. Dette gælder indendørs som udendørs. En vigtig ting for ens ulykkesforsikring er, at den dækker farlig sport, da gokart ligger i denne gruppe hos de fleste selskaber.

Baner

 

Kontakt til BGK

E-mail: formand@bgkgokart.dk eller udfylde kontaktformular

Eller ved personlig eller telefonisk henvendelse hos Racehall, Bondehøjvej 20, 2630 Taastrup, tlf. 86280170 (tryk 2).
 
Her kan du melde dig ind i klubben:
 
 
 
 
 
BGK er en af de få indendørs gokart klubber der er medlem af DASU (Dansk Automobil Sports Union).
 
BGK (Børnenes Gokart Klub) | Bondehøjvej 20, 2630 Taastrup